Gräddig köttfärssås

 
Igår gjorde vi köttfärssås det var jättelänge sedan och jag brukar göra med passerade tomater
och massa lök, vitlök och kryddor osv. Men igår kom jag på att det var jättelänge sedan jag gjorde med grädde.
Så det blev helt enkelt Pasta Penne med gräddig köttfärsås.
 
Pasta Penne
500 g nötfärs
5 dl riktig grädde (ej light)
Smör
1-2 gula lökar
2-3 mindre vitlöksklyftor (pressade)
1 röd paprika
Felix "Hot Chili" Ketchup
Salt
Grovmalen Svartpeppar
Vitpeppar
Ruccola
Riven parmesan
 
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skär paprikan i små bitar och hacka den gula löken.
Fräs på den i lite smör och lägg i gryta/kastrull.
Stek nötfärsen och krydda efter smak och när den är klar
lägg i grytan/kastrullen. Pressa vitlöksklyftorna i grytan.
I med all grädde och låt småputtra. Rör om och smaka av.
Krydda mera om det behövs.
Serveras med valfri pasta och färskriven parmesan.
Dekorera med ruccola.

Havrekanelrutor

 
Testade en ny sorts långpannekaka, och här hemma gillade vi verkligen den! Saftig, god och luktar väldigt gott i ugnen och den påminner mycket om äppelkaka men den här är utan äpplen.
Jag använder riktigt smör för att få fram smaken.

100 gram smör smält
3 dl strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker


Topping
200 gram smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel


Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker vitt i en bunke. Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret.
Fördela degen jämnt på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Blanda ingredienserna till toppingen och fördela/smula med fingrarna den ovanpå degen i långpannan.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. OBS! Tänk på att olika ugnar varierar i värme!!!