Pastasallad med kräftstjärtar

  • Ekologisk pasta (valfri)
  • Kräftstjärtar
  • Purjolök
  • Ekologiska svarta bönor
  • Majskorn
  • Olja
  • Druvans pestovinäger
  • Vitlökspeppar
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning.
Skär purjon i strimlor.
När pastan är klar skölj av i kallt vatten.
Häll över i en pastaskål eller i kastrull du kokat psstan i. Men se till att då skölja kastrullen i kallt vatten så den inte är varm.
Lägg över den skivade purjon, sköljda bönorna, majsen och kräftstjärtarna. Häll på rikligt med olja. Krydda. Häll i pestovinägern. Smaka av tills du tycker det smakar bra!


Semestern är slut

Vilken semester och sommar man haft! Extrem värme som varit ganska jobbig för mig som äter mediciner. Men ännu värre med alla dessa skogsbränder. Har vi någon skog kvar?

Imorgon är det alltså dags att gå till jobbet efter 4 veckors ledighet. Dock har jag varit tvungen att arbeta hemifrån 1 gång i veckan, men det har gått bra. Jag längtar tillbaka just för denna extrema värme. 
Vi har gjort massa roliga aktiviteter, ätit och druckit gott och förstås en hel del shopping.
Här kommer lite bilder från semestern.











Spansk choritzogratäng med grönsaker

  • Krämig och jättegod gratäng. Vill man utesluta korven går det utmärkt. Själv följde jag inte receptet rakt av. Mera grädde och krossade tomater med vitlök (2fp)

  • 200 g färsk chorizo (kan uteslutas)
  • röda paprikor
  • gula paprikor
  • zucchini
  • 800 g potatis
  • gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk oregano
  • 70 g bladspenat, sköljd
  • 3 dl riven ost, gärna smakrik
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl vispgrädde
  • olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatisen i grova skivor. Skär chorizon i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva zucchinin. Skala och strimla gul lök. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka oreganon.
  3. Blanda allt i en ugnssäker form tillsammans med lite olja, salt och peppar. Rosta i ca 20 minuter i mitten av ugnen, ta sedan ut och sänk värmen till 175 grader.
  4. Vänd ner bladspenaten och hälften av osten.
  5. Rör samman krossade tomater och grädde, krydda med salt och peppar.
  6. Fördela tomatblandningen över formen. Toppa med resten av den rivna osten.
  7. Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg och gratängen satt sig, det tar ca 30-40 minuter. Servera med en god sallad
  8. Före

    Färdig