Tagliatelle Verdi med kyckling



500 g eller mera Bandspagetti
1 grillad kyckling
Margarin
1-2 röda paprikor
250 g riven stark ost
4 msk senap
1 - 1 1/2 dl vitt matlagningsvin (torrt)
3 dl tjock grädde jag använder ej light
Svartpeppar
Örtsalt
Italiensk salldskrydda

Gör så här:

Bena ur kycklingen, skär i bitar eller arbeta med händerna för att göra bitar.
Skölj och kärna ur paprikorna och skär dom i tunna strimlor.
Blanda den välavrunna pastan med mycket margarin och svartpeppar.
Lägg den i en gratängform med höga kanter.
Lägg kyckling och paprika ovanpå.
Rör ihop riven ost, senap, grädde, vin, örtsalt och Italiensk salladskrydda.
Häll det sedan över alltihopa och gratinera i ca 225 grader ca 20 min.
Serveras gärna till en italensk pizzasallad!
Receptet är för ca 4 personer.

Räk & purjo toast



3 dl grädde
Mjöl
Mjölk
Peppar
Curry
Salt
Purjolök
Formbröd

Gör så här:

Rör ihop lite mjöl och mjölk och rör ner detta i grädden.
Låt puttra ihop medans du tillsätter, peppar, curry och salt.
Smaka av! Tillsätt purjon och räkorna och lägg på rostat bröd.
Garnera med dill, citronskiva tomater och skivad gurka om så önskas!

Orientalisk panna



Receptet är för ca 4 portioner

400 g Kassler
50 g smör/margarin
2-3 tsk curry
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
1 röd paprika
4-5 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
1 burk cremé fraisché
Salt och peppar

Gör så här:

Skär kasslern i tunna fina strimlor eller i fyrkanter (som du själv vill ha dom)
Fräs i smöret md curry, purjolök, vitlök och paprika i panna tills grönsakerna är mjuka.

Tillsätt tomatpurén plus grädden. Låt allt koka ihop något!
Rör i cremé fraischén.
Kan serveras till pasta och ris och gärna en sallad till!