Fläskotletter i ugn med sambal



 Ca 8 st benfria mindre fläskkotletter
Grädde 5 dl

5 dl creme fraiche
Soya
Sambal
Potatis

Sätt ugnen på 175 grader, jag har 150 grader, det beror på hur varm äns ugn blir.
Lägg kotletterna tätt intill varandra i en mindre ugnssäker form
Blanda grädde, creme fraiche, soya (efter smak) och sambal, smaka av vad du själv tycker.
Häll såsen över kotletterna och ställ in i mitten av ugnen ca 90 min.

Koka potatis och serveras gärna pressad eller som vanlig kokt potatis.
Till det gör man en sallad man tycker om.

Seg toscakaka i rutor




Ingredienser:

100 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Toscatäcke:

150 g smör
1/2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
3 msk vatten
200 g flagad eller hackad mandel

Gör så här: Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölken. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner smörblandningen, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna ca 35X42 cm och bred ut den jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Under tiden kakan gräddas så förbereds toscasmeten. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, sirap, mjöl, vatten och mandel. Låt småsjuda i ca 5 minuter tills den tjocknat. Tag ut kakan ur ugnen och bred på toscasmeten. Grädda kakan högt uppe i ugnen i ytterligare 15 minuter (tills den fått färg). Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.