Köttfärsås sriracha

Gillar du lite hetta i maten är sriracha perfekt. Har börjat använda den i många rätter. Du hittar den på den asiatiska hyllan i fin affär.


*Nötfärs
*Majs
*2 pkt krossade tomater med vitlök
*Salt
*Vitpeppar
*Grovmalen svartpeppar
*Sriracha
*Rapsolja
*Vatten

Stek färsen och ha i kryddorna efter smak. Häll över i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Koka ihop. Tillsätt vatten. Häll på sriracha och smaka av hur starkt du vill ha köttfärssåsen.

Serveras till spaghetti!

Lövbiff med karamelliserad lök och srirasha

Älskar att experimentera så den här gjorde jag idag. Man väljer själv hur stark man vill ha den.


* Lövbiff
* 3 gula lökar
* Babyspenat
* Majs
* Srirasha
* Vitlökspeppar
* Salt
* Vatten

Klipp lövbiffen i lite tunnare skivor. Bryn den och krydda. Häll på lite Srirasha och späd med lite vatten. Rör om. Häll över i en form.

Skär löken i klyftor och bryn i olja. Häll på socker. Bryn tills den får lite brun färg.
Häll i majsen och bladspenaten. Häll över lite mer Srirasha och lite vatten. Rör om. Häll över i formen och blanda.

Serveras med klyftpotatis av sötpotatis eller vanlig!

Heta räkor i sriracha sås

Jag älskar räkor och helst med lite sting, så den här är helt perfekt. Går dessutom fort att göra.

Nedan ingredienser behövs:

*Räkor
*Sriracha (finns på affären vid asiatiska produkter)
*Purjolök
*Lemongrass
*Basmati eller Jasminris
*2-3 klyftor vitlök

Skär lemongrass i tunna skivor, likaså med purjon och vitlöken.
Bryn detta i olja medans riset kokar.
Lägg i räkorna och smaka av med sriracha efter hur starkt du vill ha. Se till att räkorna ej bryns för länge då dom lätt kan bli sega.
Serveras direkt med ris!