http://ankismat.blogg.se/

Enkla och goda maträtter och bakverk som passar för alla.

Köttfärsås sriracha

Kategori: Köttfärs

Gillar du lite hetta i maten är sriracha perfekt. Har börjat använda den i många rätter. Du hittar den på den asiatiska hyllan i fin affär.


*Nötfärs
*Majs
*2 pkt krossade tomater med vitlök
*Salt
*Vitpeppar
*Grovmalen svartpeppar
*Sriracha
*Rapsolja
*Vatten

Stek färsen och ha i kryddorna efter smak. Häll över i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Koka ihop. Tillsätt vatten. Häll på sriracha och smaka av hur starkt du vill ha köttfärssåsen.

Serveras till spaghetti!

Lövbiff med karamelliserad lök och srirasha

Kategori: Kött

Älskar att experimentera så den här gjorde jag idag. Man väljer själv hur stark man vill ha den.


* Lövbiff
* 3 gula lökar
* Babyspenat
* Majs
* Srirasha
* Vitlökspeppar
* Salt
* Vatten

Klipp lövbiffen i lite tunnare skivor. Bryn den och krydda. Häll på lite Srirasha och späd med lite vatten. Rör om. Häll över i en form.

Skär löken i klyftor och bryn i olja. Häll på socker. Bryn tills den får lite brun färg.
Häll i majsen och bladspenaten. Häll över lite mer Srirasha och lite vatten. Rör om. Häll över i formen och blanda.

Serveras med klyftpotatis av sötpotatis eller vanlig!

Heta räkor i sriracha sås

Kategori: Övriga maträtter

Jag älskar räkor och helst med lite sting, så den här är helt perfekt. Går dessutom fort att göra.

Nedan ingredienser behövs:

*Räkor
*Sriracha (finns på affären vid asiatiska produkter)
*Purjolök
*Lemongrass
*Basmati eller Jasminris
*2-3 klyftor vitlök

Skär lemongrass i tunna skivor, likaså med purjon och vitlöken.
Bryn detta i olja medans riset kokar.
Lägg i räkorna och smaka av med sriracha efter hur starkt du vill ha. Se till att räkorna ej bryns för länge då dom lätt kan bli sega.
Serveras direkt med ris!