Grillad kycklingfile med smak av sambal

Återigen en grillkväll. Väldigt soligt och varmt och vem orkar stå vid en spis då?
Tog fram några lycklingfileer som fick tina upp och la dom i en marinad av olja, kinesisk soya och sambal som fick gotta sig hela dagen fram till kvällen.

Amandine potatis skivade jag och gjorde klyftpotatis som jag blandade med vitlök, salt, olja och grovmalen svartpeppar.
Sen till det gjordes en tzatziki.

Måste säga att marinaden till kycklingen gjorde succe här hemma. Supergott!

Veganfylld wrap gjorde succe

Idag var vi i Stockholm i ett soligt och varmt väder.
Vi startade med att ta en kopp kaffe på Sturekatten för att viga in sommaren på deras fantastiska innergård.

Lunchen blev förstås på vårat favoritställe i Gamla stan "Michelangelo" och där fick vi turen att återigen hamna på 1:a parkett. Dvs sitta vid öppningen direkt mot lilla gågatan.

Sedan blev det förstås ett besök några gator bakom i Gamla stan där man tillverkar polkagrisar, men vi köpte med oss hem fudge. Gudomligt goda.

Lite shopping i stan som sen avslutades med kall dryck och tilltugg. Jag valde Wraps med veganfyllning. En blandning av hummus, bönor någon lökvariant. Den var helt enkelt supergod! Den kommer jag äta flera gånger, garanterat.
Rekomenderar verkligen den!

Veganfylld Wrap
Gamla stan
Sturekatten
Michelangelo i Gamla stan
Här tillverkas polkagrisar i Gamla stan
Kaffe på Sturekatten
I väntan på mat bjuder vi på ett foto av oss på Michelangelo i Gamla stan

Grillade hamburgare

Så var det dags att grilla igen. Använder alltid nötfärs här hemma.
Ikväll testade vi att grilla egengjorda hamburgare. Kryddade färsen och blandade samman med händerna. Platta sen till dom och kryddade lite extra.
Nästa gång ska jag testa att pensla med grillolja.
Även burgarna blev supergoda så det kommer vi att äta mer av.