Tagliatelle med räkor och chili

Som vanligt i många av mina recept så måttar jag inte. I den här rätten väljer man själv efter smak hur starkt man vill ha. Men höftar lite hur mycket jag använt av vissa saker. 
En enkel och god rätt man kan ha i lite annat man gillar.

  • 1 påse tagliatelle med ägg (Eco)
  • 2 hackade vitlök
  • 1/2 dl Bong fiskbuljong
  • 4 msk vatten, uttöka vid behov
  • Olivolja
  • Salt efter behov
  • Grovmalen svartpeppar
  • Räkor (skalade)
  • Chili flakes eller chilipulver
  • Hackad persilja om man vill ha
  • Riven parmesan eller i flingor
Koka pastan enligt anvisning.
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlöken och chilin. Blanda buljongen med vatten. Häll i. Mot slutet ha i räkorna och rör om. Låt bli varmt. Inte för länge då blir räkorna sega.
När pastan är klar,  lägg i vitlöken, chilin och räkorna. Rör om. Blanda i persiljan. 
Serveras med parmesan!