Hallongrottor



Dom här är så goda att dom nästan bara smälter i munnen.
Dom är ett måste nu till julen. Och enkla att göra och det går
fort att göra dom.

Ingredienser:

200 g smöe
0,75 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,75 tsk malen kanel
4,5 dl vetemjöl
0,75 dl hallonsylt

Ställ ut små bakformar på en plåt. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg smöret i en bunke och häll på strösocker, vaniljsocker och bakpulver.
 Låt det stå tills smöret blivit rumsvarmt.

Ta en elvisp och kör på högsta hastighet till en jämn smet, alternativ rör med en sked.

Tillsätt kanel och vetemjölet och kör med elvisp till en jämn smet (eller använd sked).

Rulla ut degen till en lång rulle och dela den i 30 bitar. (Om man gjort detta recept någon gång förut så man vet ungefär hur mycket deg det ska vara till varje kaka så behöver man inte rulla ut degen
och kan då bara ta en degklutt i taget ur bunken.)

Rulla varje degklutt till en rund boll. Lägg dem i bakformarna.

Ta ditt finger och tryck på mitten av varje boll så det blir en fördjupning.

Lägg hallonsylt i fördjupningen.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 12 minuter.
Låt svalna under bakduk!

Kommentera här: