Havreflarn



Idag påbörjade jag mitt julbak och började med dessa
superenkla favreflarn som blir supergoda. Och tar endast
20 min att göra, bättre än så kan det inte bli!

Ingredienser:

75 g margarin eller smör
1 dl strösocker
1 dl stora havregryn
1 dl vetemjöl
¼ tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 1/2 msk mjölk
1 1/2 msk ljus sirap

Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.

Smält matfettet. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, ingefära, mjölk och sirap till en jämn smet.

Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Smeten flyter ut när kakorna gräddas. Till en normalstor ugn behöver du 2 plåtar till en sats havreflarn.

Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg.

Låt sedan havreflarnen kallna på bakplåtspappret!

Kommentera här: