Ugnsstekta revbensspjäll



1-1 1/4 kg revbensspjäll, tjockskuret

Kryddblandning:

  1-2 msk olja, flytande eller smält margarin
1 msk soja, äkta
  ½-1 tsk salt
2 krm vitpeppar eller svartpeppar
½-1 tsk ingefära

 Sätt på ugnen. Lägg revbensspjället med bensidan upp i en ugnssäker form.
 Rör samman kryddblandningen och pensla köttet. Sätt in fatet i mitten av ugnen.
 Vänd och pensla köttet efter ca 30 min.

Stek ytterligare ca 1 timme. Strö gärna över någon örtkrydda mot slutet av stekningen. 
När benen kan lossas från köttet är det färdigt. Tag ut formen och tag upp köttet.
Späd med hett vatten eller buljong.

Receptet är för ca 5-6 portioner
Ugn 175 grader ca 2 timmar.

 

 

 

   

Kommentera här: