Het Thailändsk räksoppa 14 januari 2010, 14:05 Räkor (oskalade) 500 gram Kokosmjölk 6,0 dl Vatten 2,0 dl Limeblad 8,0 styck Thailändsk fisksås 2,0 msk Currypasta (grön) 1,5 msk Paprika (grön) 1,0 styck Paprika (röd el. gul) 1,0 styck Purjolök 0,5 styck Olivolja 0,5 dl Salt & peppar Skala räkorna och lägg skalet i en kastrull och de färdigskalade räkorna i en skål. Häll kokosmjölk, vatten, limeblad, fisksås och currypasta i kastrullen med räkskal och låt det koka upp. Sila av soppan i en finmaskig sil, ner i en stor skål. Ansa och strimla paprika, skiva porjon. Fräs det i olivolja några minuter på medelhög värme i kastrullen. Tillsätt soppan och sänk värmen. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt, peppar och ev. med extra fisksås. Lägg i räkorna strax innan servering.