Het Thailändsk räksoppa

 

 

 

Räkor (oskalade)

500 

gram

 

Kokosmjölk

6,0 

dl

 

Vatten

2,0 

dl

 

Limeblad

8,0 

styck

 

Thailändsk fisksås  

2,0 

msk

 

Currypasta (grön) 

1,5 

msk

 

 

 

 

 

Paprika (grön)

1,0 

styck

 

Paprika (röd el. gul)

1,0 

styck

 

Purjolök

0,5 

styck

 

Olivolja

0,5 

dl

 

Salt & peppar

 

 

 

 

  1. Skala räkorna och lägg skalet i en kastrull och de färdigskalade räkorna i en skål.

  2. Häll kokosmjölk, vatten, limeblad, fisksås och currypasta i kastrullen med räkskal och låt det koka upp. Sila av soppan i en finmaskig sil, ner i en stor skål.

  3. Ansa och strimla paprika, skiva porjon.
    Fräs det i olivolja några minuter på medelhög värme i kastrullen.

  4. Tillsätt soppan och sänk värmen.
    Låt soppan bli varm. Smaka av med salt, peppar och ev. med extra fisksås.
    Lägg i räkorna strax innan servering.

Kommentera här: