Köttfärsgryta med potatis
4-6 personer
500 - 800 g Nötfärs
Margarin eller olja
10 potatisar
Morötter
Gul lök
Färska tomater om man vill
Paprika röd
Vitlöksklyftor
Kryddor (salt och grovmalen svartpeppar)
Vill man ha det starkare kan man ha i lite Sambal
Tomatpuré eller ketchup
Majs
Vatten
Krossade tomater
Bryn köttärsen och krydda. Lägg över i gryta.
Skiva morötter till den stl du vill ha och likaså med löken.
Skär paprikan/paprikorna som du själv vill ha i lite tjockare stl.
Pressa vitlökarna, jag brukar ha 4 st. Lägg allt i grytan och
häll över krossade tomaterna. I med majsen. Blanda ihop. Smaksätt med
tomatpurén eller ketchup och ev mer kryddor. Häll på vatten
så det blir lite mustigare.
Skär potatisen i lite tjockare skivor och lägg i. Rör ihop.
På med mera vatten och smaka av. Krydda mera om så behövs.
Låt småputtra tills potatisskivorna är mjuka.
Färdig att servera!