♥ Kladdkaka med dajmtäcke ♥

Foto från Tasteline
 
Den här kakan är bara ett måste. Blev bjuden på jobbet och det var nog
en av dom godaste jag smakat. Ganska mäktig men lätt att göra
och det gillar jag. Gillar man mörk choklad så är denna ett måste.
 
200 g smör
100 g Marabou Mörk Bakchoklad
4 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm flingsalt
 
Glasyr
 
2 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk smör
1 msk starkt kaffe kallt
 
Garnering
 
1 st dubbeldaim
 
Tänk på att ugnstiden varierar mycket beroende på vilken ugn du har.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen. Smält smöret och rör i chokladen så den smälter.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vänd ner försiktigt i äggblandningen.
5. Tillsätt chokladsmöret och blanda runt försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord springform. Grädda i mitten av ugnen.
Varmluftsugn 18- 20 min.
Vanlig ugn 20-22 min.

Glasyr:
7. Blanda alla ingredienser i en bunke över ett vattenbad tills du får en slät smet.
8. Bred ut över den svalnade kakan.
9. Hacka och strö över daim.

 
 
 

Kommentera här: