Kycklingbröst i ugn

 
 
Kycklingbröst/lår
Ris, Basmat, Jasmine eller Uncle Bens
Kryddor
Sallad
Olja
 
Den här rätten är ju igentligen ingen man behöver recept på, den är så enkel och samtidigt god.
Jag brukar göra den när jag inte orkar med något mer avancerat och vill att det ska
gå fort eller sköta sig självt.
 
Klicka ut lite smör i formen. Krydda kycklingdelarna med dom kryddor du gillar. Man
kan också marinera dom några timmar före dom ska in i ugnen. Men här har
jag valt det enkla.
 
Ställ in i ugnen ca 175-200 gr ca 40-60 min beroendes på ugn
Koka riset enligt anvisningen på paketet.
Gör salladen och gör gärna en egen dressing till den.
Manbehöver igentligen ingen sås till denna rätt då salladen om den har dressing
räcker gott och väl och blir riktigt gott.
 
Har ett par bra varianter på lätta dressingar som man kan göra:
 
1.Ta dom grönsaker du vill ha i salladen och lägg i en salladsskål.
Blanda olja, salt, pressad vitlök och grovmalen svartpeppar i en
gammal burk. Skaka ihop och häll över salladen. Rör om!
 
2. Samma här, ta dom grönsaker du vill ha och lägg i en salladsskål.
Häll över olja över salladen.
Krydda med lite salt och grovmalen svarpeppar och till sist
blanda i majonnäs. Rör om!

Kommentera här: