Enkla blåbärsrutor
Ca 24 bitar saftiga och smaskig bärrutor
3 ägg
2 dl strösocker
100 smör, smält
2 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
2–3 dl blåbär
ca 1 msk strösocker till bären
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 22 x 32 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. Sockra blåbären med önskad mängd strösocker i en separat skål.
3. Bred ut hälften av smeten i formen. Strö över hälften av blåbären. Bred ut resten av smeten och avsluta med att strö över de sista blåbären på ytan.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft upp kakan med papperet ur formen och skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.