Linsgryta/soppa
Lägg dom gröna linserna i vatten några timmar. Jag hade dom över natten.
- 2 dl gröna linser
- 2 dl röda linser
- Vitkål
- Persilja
- 1 st krossad tomat med chilismak (liten tetra)
- Chiliflakes
- Salt
- Salladslök (går bra med gul lök)
- 10-13 mjöliga potatisar
- Vatten
- Olja
Skala och skär potatisarna i lagom klyftor. Skär lite vitkål i strimlor efter behag. Skiva löken.
Hetta upp en gryta eller större kastrull med olja. Sänk till medelvärme. Får inte brännas vid. Lägg i lök, vitkål och potatis. Fräs på tills vitkål och lök blivit mjuka. Häll i krossade tomaterna med chilismak. Rör om. Häll på vatten så det täcker potatisarna. Puttra på svag värme 10-15 min beroendes på spis.
Lägg i gröna linserna. Sköl röda linserna och lägg i. Krydda med persilja, salt och chiliflake efter din smak. Se till att du har vatten som täcker potatisen. Puttra ytterliga 10 min tills potatisen är mjuk. Känn gärna av!
