Makaroner med vegansk sås

Kanske inte låter så gott i allas öron, men faktiskt en av mina favoriter. Saknar inte köttfärssås alls när jag gör denna. Dessutom gillar ju jag lite "hetta" i maten och då blir denna ännu mer perfekt. För alla köttmänniskor som kan äta linser är denna perfekt!
Måtten är ca då jag alltid höftar när jag gör mat. Själv följer jag aldrig måtten på recept då dom sällan blir bra. 

Vill man inte göra veganskt så byter man bara ut den ingrediensen man inte vill ha.

  • Makaroner (Bönpasta)
  • Ca 3 dl röda linser
  • 2 gula lökar
  • 2 pressade vitlökar
  • 3 morötter
  • Olja
  • Vatten
  • Vegansk buljong (Frech)
  • Grovmalen svartpeppar
  • Chiliflakes
  • Basilika
  • Vegansk buljong
  • 1 burk Mutti krossade tomater
  • 1 dl Mutti tomatpure

Skölj linserna.
Hacka löken, pressa vitlöken och hacka även morötterna.
Hetta upp en gryta med olja och lägg i löken, vitlöken och morötterna. Bryn dessa ca 5-10 min. Tillsätt tomatpuren och fonden. Rör om. Puttra ihop någon minut. Tillsätt krossade tomaterna. Krydda. Lägg i linserna och rör om. Häll på rikligt med vatten. Låt puttra på svag värme 20-30 min. Smaka av. Behövs mer kryddor så tillsätt det. Låt inte såsen bli alldeles för tjock. Häll då på lite mer vatten så som du vill ha såsen.

Koka upp vatten till pastan. Tillsätt vegansk buljong. Lägg i pastan och koka enligt anvisning.







Kommentera här: