Spagetti med vegansk köttfärssås

Eftersom jag nu provar att byta ut kött mot veganskt för att må bättre så testade jag att göra denna köttfärssås. Även den gav mig en bra smakupplevelse. Är nu inne på 3: e veckan och mår betydligt bättre imagen och har fått mer energi. Så vi fortsätter. 

  • Anammas vegofärs (ej formbara) halva påsen
  • Plantis havre grädde
  • Muttis krossade tomater, 1 burk
  • Sambal Oelek
  • Muttis tomatpure
  • Salt
  • Basilika
  • Grovmalen svartpeppar
  • Chiliflakes
  • 3 pressade vitlökar
  • 4 normalstora morötter
  • Pasta av valfri sort
Skala och hacka morötterna i små bitar. Skala vitlöken.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs morötterna tillsammans med pressad vitlök. Lägg över i en gryta.
Häll i olja igen i pannan och stek färsen under omrörning. Krydda efter hur starkt du vill ha. Ha i tomatpure så mycket du själv vill. I med 1 burk krossad tomat. Puttra ihop. Ha över allt i grytan och rör om. Smaka av om du vill ha mer av kryddorna. Själv gillar jag lite "hetta".
Koka pastan enligt anvisning. Serveras med köttfärssåsen!


Kommentera här: