Veganska pannbiffar med lök

Dom här är så goda att man lätt glömmer vanlig pannbiff. Allting är så lätt att göra.

Biffar

  • 400 g formbar färs från Anamma
  • 2 gula lökar
  • Vitpeppar
  • 2 tsk ljus sojasås
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • rapsolja
  • Havregrädde ha i som du sjäkv vill ha mängden (se bild nere)
  • salt och rikligt med svartpeppar efter smak

Löksås

  • 3 stora gula lökar
  • 3 dl havregrädde eller så mycket sås du vill  sojasås
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • Svart vinbärs gele
  • 2 tsk dijonsenap
  • Rapsolja att steka i
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Lite soya

Tillbehör

  • Pressgurka
  • Valfri sorts potatis
  • Rårörda lingon (om man vill)
Jag gjorde till denna ugnsrostad potatis av Delikatess potatis.

Stek löken tills den fått färg. Lägg över den i en bytta så länge. 
Blanda i allt som ska vara till biffarna. Forma biffarna och stek dom på medelvärme i ca 4-5 min. Häll över grädden och krydda det som ska vara i såsen. Lägg i löken och rör om försiktigt. Låt puttra ihop och smaka av.

Kommentera här: