Veganska pannbiffar med lök
Biffar
- 400 g formbar färs från Anamma
- 2 gula lökar
- Vitpeppar
- 2 tsk ljus sojasås
- 1 msk grönsaksfond
- 2 tsk dijonsenap
- rapsolja
- Havregrädde ha i som du sjäkv vill ha mängden (se bild nere)
- salt och rikligt med svartpeppar efter smak
Löksås
- 3 stora gula lökar
- 3 dl havregrädde eller så mycket sås du vill sojasås
- 1,5 msk grönsaksfond
- Svart vinbärs gele
- 2 tsk dijonsenap
- Rapsolja att steka i
- Salt och svartpeppar efter smak
- Lite soya
Tillbehör
- Pressgurka
- Valfri sorts potatis
- Rårörda lingon (om man vill)
Jag gjorde till denna ugnsrostad potatis av Delikatess potatis.
Stek löken tills den fått färg. Lägg över den i en bytta så länge.
Blanda i allt som ska vara till biffarna. Forma biffarna och stek dom på medelvärme i ca 4-5 min. Häll över grädden och krydda det som ska vara i såsen. Lägg i löken och rör om försiktigt. Låt puttra ihop och smaka av.
