Vegobullar med bönpasta & gräddsås

Ibland vill man att maten ska gå fort att göra, vilket jag oftast vill jämt, iaf i veckorna. Då passar den här rätten jättebra och dessutom är det gott. Första gången jag provar bönpasta och helt OK!

  • Anammas vegobullar
  • Planti havregrädde
  • Svart vinbärsgele
  • Kinesisk soya
  • Malen svartpeppar
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Bönpasta
  • Olja
  • Smör (välj det smör du vill ha)
Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn vegobullarna på medelvärme. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. När dom fått fin brun färg häll i grädden så mycket som du vill ha. Lägg i svart vinbärsgele. Krydda med salt, peppar och vitlökspulvret och häll i soya. Blandra runt tills gelen smält. Puttra ihop. När det är klart ställ åt sidan och koka bönpastan med lite salt i. När pastan är klar lägg i durkslag tills vattnet är borta. Häll tillbaka i kastrullen och lägg i smör och blanda ihop tills smöret (valfritt) har smält.
Serveras med bullarna och vill man ha en grönsallad till ännu bättre!





Kommentera här: