Bandspagetti med gorgonzolasås

Denna pastasås smakar mycket av just gorgonzolan. Och vill man ha den så gäller att välja rätt. Men det är en smaksak. Sen låter man fantasin ta över!
Receptet är för ca 4 personer.

  • 500 gr banspagetti med smak av spenat
  • 1 tetra krossade tomater Basilika
  • 1 tetra krossade tomater vitlök
  • 2 dl broccoliris
  • Olja
  • 1/2 dl tomatpure
  • 2-3 dl Planti grädde (vegansk) går bra med annan grädde om man vill
  • Basilika
  • Chiliflakes
  • Grovmalen svartpeppar
  • 4 msk Sambal Oelek
  • 1 valfri bit gorgonzola
Hetta upp en gryta rejält med olja och stek broccoliriset en stund. Häll i krossade tomaterna och tomatpuren. Lägg i gorgonzolan i bitar. Häll i grädden och krydda med kryddor och Sambal. Puttra ihop. Smaka av och tillsätt mer av kryddor och Sambal om önskas. Puttra på svag värme ytterligare 5 min och rör om.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.


Kommentera här: