Bandspagetti med gorgonzolasås
Receptet är för ca 4 personer.
- 500 gr banspagetti med smak av spenat
- 1 tetra krossade tomater Basilika
- 1 tetra krossade tomater vitlök
- 2 dl broccoliris
- Olja
- 1/2 dl tomatpure
- 2-3 dl Planti grädde (vegansk) går bra med annan grädde om man vill
- Basilika
- Chiliflakes
- Grovmalen svartpeppar
- 4 msk Sambal Oelek
- 1 valfri bit gorgonzola
Hetta upp en gryta rejält med olja och stek broccoliriset en stund. Häll i krossade tomaterna och tomatpuren. Lägg i gorgonzolan i bitar. Häll i grädden och krydda med kryddor och Sambal. Puttra ihop. Smaka av och tillsätt mer av kryddor och Sambal om önskas. Puttra på svag värme ytterligare 5 min och rör om.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
