Bönmakaroner med spenat & linssås
- 2-3 dl röda linser
- Färsk bladspenat
- 2 hackade gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- Veganfond
- 1 burk Mutti krossade tomater
- Mutti tomatpure ca 0,5 dl - 1 dl
- Vatten
- Chiliflakes
- Grovmalen svartpeppar
- Basilika
- Rapsolja
Skölj linserna. Hacka löken och pressa vitlöken och bryn i olja i en gryta. Tillsätt fonden, krossade tomater och puren. Krydda och smaka av. Puttra ihop. Tillsätt sedan linserna och bladspenaten, häll på vatten. En del tycker mer om fastare och en del mer lösare sås. Puttra på svag värme under lock i ca 30 min. Kolla av och fyll på med vatten om behövs. Rör om och smaka även av om mer kryddor behövs.
Koka pastan enligt anvisning. Mina bönmakaroner ska koka 7-8 min.
