Vegoschnitzel med ugnsrostad broccoli

Hur gott är inte broccoli? För att inte tala om hur nyttigt det är också. Även den här rätten lägger jag till mina favoriter även om broccolin blev lite misslyckad. När man tinar den ska man se till att allt vatten försvinner. Nu råkade jag ha den halvtinad. Men blev jättegott endå. Vill man inte ha potatis till så kan msn enbart äta broccolin till. 
Receptet är för 3 pers

  • 3 Vegoschnitzlar (Hälsans Kök)
  • 1 Påse fryst broccoli
  • 13-15 Små potatisar (fast)
  • 3 Vitlöksklyftor
  • Salt
  • Chiliflakes
  • Olja
  • Valfri kall sås. Jag har valt en stark grill & kebabsås
Skala potatisen och koka den.
Lägg broccolin i en bakplåtsklädd ugnsform. Pressa vitlöken över den. Salta och häll lite olja över. Blanda ihop med händerna och sätt in i ugnen i 225 gr ca 30 min beroendes på ugn.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek schnitzlarna med lite chiliflakes på.
Serveras gärna med en kall sås.


Kommentera här: