Kycklingbitar med stekt vitkål

Vitkål är något man förknippar med kålpudding eller pizzasallad. Men stekt vitkål med pressad vitkål är så gott.
Nedan är recept på hur jag gör. Har inte måttat allt. Ta på en "höft" hur mycket just du vill ha.

  • 75% av ett mellanstort vitkålshuvud
  • 3 stora morötter
  • Sambal Oelek
  • Chiliflakes
  • Kinesisk soya
  • Asiatisk fisksås
  • Ev lite salt om behövså
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • Kycklingbitar
  • Rapsolja
Bryn kycklingbitarna och krydda. Lägg över i en form.
Hacka vitkålen i strimlor eller bitar som du vill ha den. Hacka morötter i små bitar.
Bryn vitkål och morötter och pressa över vitlöken. Tillsätt Asiatisk fisksås eller salt. Häll på soyan och sambal. Krydda lite med chili flakes. När allt mjuknat lägg över i formen och blanda ihop!
Klart att servera! Snabbt, enkelt och gott!


Kommentera här: